Din ce fracțiune face parte deputatul care a elaborat cele mai multe legi

Din ce fracțiune face parte deputatul care a elaborat cele mai multe legi

Fracțiunile parlamentare au înaintat 170 de inițiative legislative, pe parcursul anului 2017, conform bilanțului statistic, comunică NOI.md.


Fracțiunea parlamentară a PD este autoarea celor mai multe inițiative legislative – 79 la număr. Aceasta este urmată de fracțiunea PSRM, care a înaintat 44 de proiecte. Cîte 11 inițiative au înregistrat deputații neafiliați și cei din fracțiunea PLDM, 10 – fracțiunea PCRM, 9 – fracțiunea PL și 6 inițiative aparțin Grupului parlamentar Popular European, condus de Iurie Leancă.


Alți subiecți cu drept de inițiativă legislativă au înaintat 235 de proiecte. În total, pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate 405 inițiative legislative. Dintre acestea, doar o inițiativă nu a intrat în procedură legislativă de examinare. 87 dintre inițiativele deputaților au fost înaintate individual, restul – în grup de parlamentari.


Cele mai multe proiecte le-a prezentat deputata democrată Raisa Apolschi – 31 la număr. 7 inițiative a avut deputata comunistă Oxana Domenti, care și-a depus mandatul de deputat în decembrie anul trecut, iar 6 proiecte au fost înregistrate de deputatul socialist Adrian Lebedinschi.


Deputații au avut 147 de luări de cuvînt, în plenul Parlamentului, pe marginea proiectelor de acte legislative. 33 dintre acestea au fost rostite de către deputatul liberal-democrat Iurie Țap, 9 – de deputatul comunist Oleg Reidman, iar cîte 6 au avut deputata democrată Valentina Stratan și vicepreședintele Legislativului, Valeriu Ghilețchi.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load