Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Diacov: Sper să se întoarcă Plahotniuc, să răspundă la unele întrebări

21 iun. 2019,, 11:10   Politică
4484 5

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov nu a vorbit niciodată cu liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc după plecarea sa din țară.

Cel puțin asta a declarat în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4. Diacov și-a exprimat speranța că Plahotniuc se va întoarce pentru a discuta cu colegii dar și pentru a le oferi unele explicații, scrie Agora.

„N-am discutat cu Plahotniuc niciodată după ce a plecat. Eu sper să se întoarcă, să avem o discuție, să vedem ce facem, cum facem, să ne lămurească, să răspundă la unele întrebări. sînt convins că au și colegii întrebări, mai ales cei care nu au participat nemijlocit la negociere”, a spus Diacov.

Președintele de onoare al PD este convins că mai importante decît reproșurile sînt stabilirea relațiilor cu oponenții politic:

„În condițiile actuale este foarte ușor să reproșezi. Nu reproșurile sînt importante. Important sînt discuțiile și concluziile în așa fel ca să nu mai repetăm astfel de istorii și să știm ce avem de făcut chiar și în relațiile cu oponenții noștri politici. La noi bătălliile electorale au fost personificate, și toate discuțiile post-electorale tot au fost personificate”.


Diacov nu exclude probabilitatea că și Vlad Plahotniuc ar avea niște temeri cu privire la revenirea în țară:

„Există unele momente de care și Plahotniuc se ferește. Dar declarațiile fierbinți sînt un fenoment post-electoral. sînt un fenomen dictat de această coaliție care n-a fost programată. Nici cei de la ACUM, nici socialiștii nu s-au pregătit moral să facă o coaliție împreună. Acest extaz, amestecat cu emoții, amestecat cu ceea ce s-a întîmplat în campania electorală, aceste declarații vor să ascundă unele acțiuni care se fac la limită cu practica”.

În același context, Dumitru Diacov a specificat că votarea în Parlament a declarației că Moldova este un stat capturat, este „emoțională, cu termeni abuzivi”.

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a plecat, pe 14 iunie, din țară. Potrivit unui comunicat emis de PDM, acesta a mers să-și vadă familia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?