Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Diacov: Mari motive pentru reținerea lui Vasile Bacalu nu au fost

31 iul. 2019,, 13:10   Politică
2766 3

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, și-a exprimat îngrijorarea după ce astăzi soțul deputatei democrate Elena Bacalu a fost reținut de CNA, notează Noi.md.

Diacov a precizat că mari motive pentru reținerea șefului Vamei Cahul, Vasile Bacalu, nu există, iar din acest motiv s-a întrebat dacă la mijloc nu e vorba de presiuni politice.

„Vedem deputați care își depun mandatul practic în fiecare zi. Am o întrebare: care e motivul? Sau are legătură cu numirea procurorului ieri în funcție. Soțul unei colege de a noastre a fost reținut astăzi dimineața, am înțeles că mari motive nu sînt. Cunosc că s-au făcut presiuni ca să părăsească funcția. Este o problemă care trebuie să ne preocupe pe noi toți. Una e cînd se luptă pentru adevăr, dreptate și cu totul alta să se facă aceste presiuni”, a spus Diacov în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Spicherul Zinaida Greceanîi a declarat la rîndul său că este la curent cu acest caz și că organele de drept trebuie lăsate să-și facă meseria. Ea a respins insinuările lui Diacov precum că astfel guvernarea încearcă să exercite presiuni asupra opoziției.

„Organele de drept trebuie să-și îndeplinească munca cinstit, toți trebuie să fie egali în fața legii. Omul care nu este vinovat, nu trebuie să pătimească. Noi nu avem niciun motiv să facem vreo presiune și nu avem capacitatea de a face presiuni asupra deputaților din opoziție să-și depună mandatele. Nu acesta e scopul, trebuie să avem o opoziție constructivă, să muncim împreună pentru dezvoltarea statului”, a comentat Greceanîi.


Șeful Vamei Cahul (Oancea) Vasile Bacalu a fost reținut de ofițerii anticorupție în această dimineață, motivul deocamdată nu este cunoscut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?