X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Diacov îi numește lași pe foștii colegi din PDM. Ce l-a înfuriat

20 mai. 2020,, 13:43   Politică
2272 2

Unii deputați din PD, care și-au depus semnătura pe sesizarea de la Curtea Constituțională cu privire la concursul pentru funcția de Procuror General, cer retragerea acesteia. Într-o reacție oferită pentru unimedia.info, Dumitru Diacov, a declarat că „acest episod a expirat”.

„Sesizarea a fost pusă de mai mulți deputați. Dar sesizarea noastră a fost făcută pe parcursul concursului, atunci. Nu a fost împotriva lui Stoianoglo, nu am pus la îndoială decizia comisiei. A fost vorba de o modificare a legii. Acum, 6 persoane vom trimite un demers pentru a ne retrage semnăturile și cerem retragerea acestei sesizări. Eu nu știu cum va aprecia curtea. Autorul a fost Sergiu Sîrbu, reeșind din noile condiții va fi foarte vocal și activ. Noi considerăm că episodul s-a epuizat și nu are rost să ne implicăm în destabilizarea procuraturii”, a declarat Diacov.

În același timp, fostul deputat PD, Sergiu Sîrbu, a declarat pentru unimedia că demersul de retragere nu va avea efect.

Curtea Constituțională urmează să examineze modul prin care a fost desfășurat concursul la funcția de procuror general, care ulterior s-a soldat cu numirea lui Alexandr Stoianoglo în calitate de șef la Procuratura Generală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?