COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Diacov îi numește lași pe foștii colegi din PDM. Ce l-a înfuriat

Diacov îi numește lași pe foștii colegi din PDM. Ce l-a înfuriat

Unii deputați din PD, care și-au depus semnătura pe sesizarea de la Curtea Constituțională cu privire la concursul pentru funcția de Procuror General, cer retragerea acesteia. Într-o reacție oferită pentru unimedia.info, Dumitru Diacov, a declarat că „acest episod a expirat”.

„Sesizarea a fost pusă de mai mulți deputați. Dar sesizarea noastră a fost făcută pe parcursul concursului, atunci. Nu a fost împotriva lui Stoianoglo, nu am pus la îndoială decizia comisiei. A fost vorba de o modificare a legii. Acum, 6 persoane vom trimite un demers pentru a ne retrage semnăturile și cerem retragerea acestei sesizări. Eu nu știu cum va aprecia curtea. Autorul a fost Sergiu Sîrbu, reeșind din noile condiții va fi foarte vocal și activ. Noi considerăm că episodul s-a epuizat și nu are rost să ne implicăm în destabilizarea procuraturii”, a declarat Diacov.

În același timp, fostul deputat PD, Sergiu Sîrbu, a declarat pentru unimedia că demersul de retragere nu va avea efect.


Curtea Constituțională urmează să examineze modul prin care a fost desfășurat concursul la funcția de procuror general, care ulterior s-a soldat cu numirea lui Alexandr Stoianoglo în calitate de șef la Procuratura Generală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load