Diacov, despre Harunjen: "Am rămas stupefiat de aberațiile lui"

Diacov, despre Harunjen: "Am rămas stupefiat de aberațiile lui"

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a publicat un mesaj prin care spune că în 1994, cînd a revenit în Procuratură, în funcția de adjunct al procurorului pentru supravegherea exercitării urmăririi penale în mun. Chișinău, l-a primit în audiență pe Eduard Harunjen, pe atunci în primul an de activitate.


După ce i-a dat un dosar să examineze, Ivan Diacov spune că a rămas „stupefiat de aberațiile auzite pe un caz foarte simplu”.


Fostul procuror spune că era vorba despre un accident în care victima decedase.


„Harunjen a venit a doua zi, raportîndu-mi viziunea sa asupra măsurilor de anchetă necesare pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier. L-am ascultat atent. Am rămas stupefiat de aberațiile auzite pe un caz foarte simplu. Necătînd că aveam locuri vacante, l-am sfătuit să nu încerce niciodată în viață să activeze în anchetă în calitate de anchetator. M-a ascultat. În funcția de anchetator n-a lucrat. A deținut funcții de șef în subdiviziunile care exercitau urmărire penală”, spune Ivan Diacov.


„Și azi acest om decide cine să fie reținut și cine nu, cine să fie filat și cine nu, cine să fie arestat și cine nu… cine are dreptul să se ocupe de politică și cine nu”, a continuat fostul procuror.


Eduard Harunejen a fost numit în funcția de procuror general în decembrie 2016.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load