Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Detalii noi despre averea sechestrată a lui Şor

26 iun. 2019,, 14:50   Politică
7567 1

Şefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, oferă detalii despre averea afaceristului cu o reputaţie dubioasă, Ilan Şor, care urmează să fie pusă sub sechestru.

Potrivit lui Beţişor, printre bunurile sechestrate se numără maşini, precum şi bunuri imobile: „A fost aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile și imobile: automobile, bunuri imobile, cote sociale ale mai multor persoane juridice care au fost recunoscute părți civilmente responsabile, inclusiv și bănuiți. Pe aceste bunuri imobile a fost aplicate sechestru în dosarul care se investighează la Procuratura Anticorupție privind frauda bancară, nu este pe dosarul care se află la Curtea de Apel Cahul, care acum se examinează”, explică șefa interimară a PA.

Potrivit acesteia, nu este vorba despre primul dosar pe numele lui Ilan Șor, deschis în 2015, ci de procedura de ansambu în cadrul cărei este investigată frauda bancară.

„Dosarele respective, care au fost pe fraudă, sînt într-o singură procedură conexate și examinate în ansamblu. Au fost făcute solicitări peste hotare. Au fost făcute analize operaționale. Au fost făcute relațiile dintre persoanele juridice și tot ce înseamnă activitate infracțională pe acest dosar. Drept urmare, s-a statuat asupra procedurii de blocare a acestor bunuri, avîndu-se în vedere că persoanele juridice pe care sînt înregistrate au fost recunoscute ca părți civilmente respnsabile, adică răspund patrimonial pentru frauda, pentru sustragerile pe care le investigăm la moment”, precizează Adriana Bețișor.

Aceasta a declarat că nu deține detalii în prezent despre valoarea bunurilor sechestrate și nu a putut spune cînd exact a fost solicitat și aplicat sechestrul.


„A fost autorizat aplicarea sechestrelor și au fost emise procesele-verbale de aplicare. Procedura de aplicare este deja efectuată”, afirmă Bețișor.

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare de Judecătoria Chișinău. De mai bine de un an, dosarul este examinat la Curtea de Apel Cahul fără a avea vreo finalitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?