Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Detalii desprea întîlnirea de lucru între președinte, premier și conducerile PSRM și PDM.

17 feb. 2020,, 20:37   Politică
4534 3

La Parlament a avut loc o întîlnire de lucru comună, la care au participat președintele țării, președintele Parlamentului, prim-ministrul, precum și conducerile PSRM și PDM, anunță serviciul de presă al Legislativului.

Principalele teme discutate au fost legate de activitatea parlamentară și guvernamentală în perioada următoare, inclusiv în ceea ce privește lansarea unor proiecte sociale și economice.

Igor Dodon a menționat că este o conlucrare fără precedent în ultimii ani între cele trei instituții ale statului. Președintele a făcut o trecere în revistă a inițiativelor sociale deja lansate și a cerut Guvernului să urgenteze implementarea acestora.

Premierul Ion Chicu a prezentat proiectele la care muncește Guvernul și a povestit la ce etapă de implementare se află. Aici vorbim despre îmbunătățirea infrastructurii rutiere, iluminarea satelor, creșterea numărului de locuri de muncă și a veniturilor la bugetul de stat, dar și despre reformarea și modernizarea instituțiilor.

Liderii PSRM și PDM au cerut ca agenda guvernamentală să fie adaptată la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor.


Liderii celor două formațiuni au convenit cu premierul ca periodic să fie făcută o evaluare a modului în care se acționează pe cele mai importante domenii de activitate.

Participanții la întîlnirea comună cu președintele și premierul au convenit că este necesar de realizat în comun un plan de dezvoltare al țării pe următorii ani, astfel încît Parlamentul și Guvernul să poată veni cu acțiuni concrete în acest sens.

Părțile s-au înțeles că platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămînă una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice dezbateri geopolitice și să urmeze o direcție de dezvoltare europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?