Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Despre ce a discutat Igor Dodon cu Dmitri Kozak la întrevederea de azi

24 iun. 2019,, 16:16   Politică
3250 0

Președintele Igor Dodon i-a solicitat astăzi reprezentantului special al președintelui Federației Ruse pentru relațiile cu R.Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak prelungirea termenului acordului prin care cîteva categorii de produse moldovenești precum fructe, vin și conserve sînt exportate în Federația Rusă fără taxe.

El a precizat că această înțelegere, în vigoare de la 1 ianuarie, expiră în cîteva zile și a solicitat extinderea perioadei.

Potrivit ui Igor Dodon, datorită excluderii taxelor la produsele respective, exportul acestora în Federația Rusă a crescut de cîteva ori.

De asemenea, el a solicitat și extinderea listei de întreprinderi care exportă în Federația Rusă.

Igor Dodon a mai declarat că Republica Moldova trebuie să înceapă urgent negocierile privind semnarea unui nou acord de livrare a gazului după 1 ianuarie 2020, mai ales în condițiile în care nu este clar dacă începînd cu această perioadă va mai fi tranzitat gaz prin Ucraina.


De asemenea, Dmitri Kozak a exprimat interesul părții ruse de a restabili relațiile bilaterale cu Republica Moldova, pe care le-a calificat drept „înghețate” în ultimii ani din cauza fostei guvernări.

El a salutat crearea coaliției dintre PSRM și Blocul ACUM și l-a numit pe fostul lider al Partidului Democrat „criminal”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?