X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Deputatul din Partidul Șor, Petru Jardan, a revenit în țară

24 sep. 2019,, 13:41   Politică
2494 0

Deputatul din fracțiunea Partidului ȘOR (PP ȘOR), Petru Jardan, care a rămas fără imunitate parlamentară la finele săptămînii trecute în lipsa sa, pentru că, așa cum au anunțat colegii săi, era plecat în România, spune că a revenit în țară aseară.

Jardan zice că a fost deja citat la Procuratura Anticorupție (PA) unde urmează să meargă să facă declarații. „Mai multe detalii urmează să aflu de la avocatul meu”, ne-a spus deputatul la telefon.

Parlamentarul mai spune că, cel mai probabil, va contesta decizia Parlamentului prin care i s-a ridicat imunitatea: „O să încerc să fac cunoștință cu materialele care au stat la baza solicitării, să analizez cu avocații procedura care a fost efectuată și apoi voi decide, bănuiesc că, da, voi contesta. Preventiv, dat fiind faptul că nu s-a luat în calcul cererea mea și alte momente, mai mult ca sigur că o să atacăm”, a mai declarat Jardan.

Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară vineri, 20 septembrie.

Petru Jardan este al treilea deputat din PP ȘOR care rămîne fără imunitate parlamentară. Anterior li s-a ridicat imunitatea deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova; prima se află în arest la domiciliu, iar a doua este cercetată în stare de libertate. Un grup de trei deputați din PPP ȘOR au contestat la Curtea Constituțională (CCM) decizia Parlamentului de a li se ridica imunitatea celor două deputate, dar membri CCM au respins sesizarea ca fiind neîntemeiată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?