Deputații moldoveni participă la Adunarea Parlamentară EURONEST

Deputații moldoveni participă la Adunarea Parlamentară EURONEST

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la reuniunile comisiilor Adunării Parlamentare EURONEST, care au loc la Tbilisi, în perioada 12-13 februarie, informează Noi.md.


Din componența delegației conduse de copreședintele AP EURONEST, Marian Lupu, fac parte deputații Ion Apostol, Vadim Pistrinciuc, Oleg Reidman, Anatolie Zagorodnîi.


Delegația Parlamentului va participa la lucrările Comisiei  afaceri politice, drepturile omului și democrație; Comisiei afaceri sociale, educație, cultură; Comisiei Securitate Energetică, Comisiei pentru integrare economică, precum și a Grupului de lucru ad-hoc pentru Acorduri de Asociere al AP EURONEST.


Comisia afaceri politice, drepturile omului și democrație va discuta despre provocările la adresa securității statelor UE și a țărilor Parteneriatului Estic. Parlamentarii vor avea și un schimb de opinii despre cooperarea dintre UE și statele Parteneriatului Estic în domenii precum eficiența energetică și securitatea nucleară.


Pe agenda Comisiei pentru integrare economică figurează discuții pe marginea subiectelor referitoare la investițiile străine directe, ocuparea informală și asigurarea securității sociale a angajaților în țările UE și statele Parteneriatului Estic, precum și combaterea tuberculozei. Deputatul Oleg Reidman urmează să prezinte un raport despre perspectivele investițiilor străine directe în țările UE și statele Parteneriatului Estic.


Adunarea Parlamentară EURONEST, constituită în 2011, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic și o platformă de dialog între deputații din Parlamentul European și partenerii estici pe subiecte ce țin de implementarea reformelor politice, sociale și economice.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load