X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputații, interesați de ce „îngerul pe nume Șor” se plimbă în libertate

8 feb. 2018,, 12:40   Politică
7819 5

Două formațiuni au cerut astăzi organizarea audierilor parlamentare privind evoluția anchetei în dosarul miliardului, informează Noi.md.

PLDM și PSRM au înaintat separat demersuri în acest sens, propunerile însă au fost respinse de majoritatea parlamentară. Deputații au cerut audierea guvernatorului Băncii Naționale, a procurorului general și a șefului Centrului Național Anticorupție. Totodată, ei au solicitat autorităților să facă o claritate în ceea ce privește sumele de bani recuperate în urma escrocheriei.

„Acum trei ani, s-a produs frauda din sectorul bancar care a marcat profund Republica Moldova. A urmat acordarea garanțiilor de stat de către Guvern, iar anul trecut, din bugetul de stat au fost plătiți peste 600 de milioane de lei în acest sens. Am vrea să vedem cum se recuperează mijloacele. Informația făcută publică pînă acum despre sumele recuperate este neadevărată”, a declarat deputatul PLDM Iurie Țap.

Demersului de organizare a audierilor s-au alăturat și deputații liberali. Aceștia au vrut să afle de ce pînă la ora actuală doar două persoane au fost condamnate în acest dosar, în ciuda faptului că raportul Kroll indică tranșant asupra implicării lui Ilan Șor în acest furt.

„Avem astăzi două persoane condamnate: Filat și Platon, însă avem un «înger» numit Ilan Șor, despre care se menționează foarte clar că a coordonat tot acest furt, că prin intermediul lui au fost scoși bani din sistemul bancar. Au trecut trei ani, însă nu știm clar de ce unii au fost trași la răspundere, în timp ce alții se plimbă liber pe stradă”, a menționat deputatul PL Lilian Carp.


Menționăm că dosarul în care controversatul om de afaceri Ilan Șor a fost condamnat pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari a ajuns la Curtea de Apel, iar prima şedinţă de judecată urmează să aibă loc la 16 februarie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?