X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputații independenți, pregătiți să se întoarcă la lucru în parlament

17 iun. 2019,, 15:30   Politică
3031 0

Deputații independenți afirmă că vor reveni la muncă în Parlament, odată ce activitatea acestuia a fost declarată legală de către Curtea Constituțională.

Aceștia spun că nici nu au fost invitați pînă acum la ședințe de către Secretariatul Legislativului, atunci cînd deputații Blocului ACUM și Partidului Socialiștilor s-au întrunit și au format o majoritate parlamentară.

„Noi am fost surprinși de evenimentele care au avut loc. Așteptam să ne invite, dar nu am fost informați despre ședințe. Am aflat din presă despre hotărîrile pe care le-au luat colegii din Parlament. Noi nu puteam pînă acum să punem la îndoială deciziile Curții Constituționale”, a declarat pentru TV8, deputatul Alexandru Oleinic.

Acesta s-a arătat supărat de faptul că deputații din majoritatea parlamentară au format Comisiile permanente ale Legislativului și i-au inclus pe independenți în aceste structuri, fără a-i consulta.

„Deputații independenți au fost incluși în trei comisii, dar fără a fi nominalizate concret numele. Urmează să discutăm între noi și să vedem care și din ce comisie va face parte”, a precizat Oleinic.


Și deputatul Viorel Melnic a spus pentru TV8 că intenționează să se prezinte la următoarea ședință a Legislativului. „Voi veni la prima solicitare a Secretariatului Parlamentului”, a răspuns scurt Melnic.

Cel de-al treilea deputat independent, Ion Groza, nu răspunde la telefon pentru a preciza cînd va reveni la muncă. Colegul său din Parlament, Alexandru Oleinic, crede că acesta ar putea fi în afara țării, pentru că l-a sunat și el de mai multe ori și nu i-a răspuns la telefon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?