Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputații democrați au depus o plîngere la Procuratura

9 aug. 2019,, 15:40   Politică
2423 4

Fostul premier Pavel Filip, dar și foștii miniștri Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc, deputați în noul Parlament, au înaintat o plîngere în adresa Procuraturii Generale prin care solicită anularea ordonanței procurorului general interimar, Dumitru Robu, emisă pe marginea denunțului depus de Andrei Năstase în privința uzurpării puterii de stat.

Deputații democrați solicită anularea ordonanței respective, în caz contrar, o vor ataca în instanța de judecată săptămîna viitoare.

Aceștia precizează că decizia lui Dumitru Robu de a iniția o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat este ilegală, în condițiile în care fostul procuror general interimar, Igor Popa, a refuzat începerea urmării penale pentru că nu exista „fapta infracțiunii”.

Deputații din fracțiunea Partidului Democrat mai subliniază că Robu a depășit competențele procedurale atunci cînd a anulat ordonanța de refuz emisă de Igor Popa, or acea ordonanță putea fi anulată doar de Popa: „Norma legală nu permite substituirea procurorului care a emis ordonanța cu un alt procuror la anularea ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale”.

Anterior, reprezentanții guvernări le-a sugerat democraților să nu se mai victimizeze. Odată cu intentarea dosarului penal pentru uzurparea puterii de state, Andrei Năstase a declarat că sistemul construit de Plahotniuc începe să se prăbușească, iar "cei vinovați de această crimă gravă – cea mai gravă dintre toate – trebuie să fie trași la răspundere".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?