Deputații au votat și Biroul Permanent al Parlamentului: cine va face parte din el

Deputații au votat și Biroul Permanent al Parlamentului: cine va face parte din el

La această oră, deputații au votat deja componența Biroului Permanent al Parlamentului. Structura va avea 15 membri: cinci din oficiu – toți deputații din conducerea Legislativului și restul candidaților propuși din partea fracțiunilor parlamentare.


Potrivit votului legislatorilor, fracțiunea socialiștilor va avea trei membri în Comisia Permanentă, câte doi vor avea PAS și PDA și restul membrilor vor fi desemnați mai târziu de fracțiunile Partidului Democrat și Partidului Șor.


După rezultatele votării, în Comisia Permanentă au fost delegați socialiștii Vasile Bolea, Vlad Batrîncea și Corneliu Furculiță, iar Blocul ACUM i-a desemnat pe Igor Grosu, Sergiu Litvinenco, Liviu Vovc și Maria Ciobanu.


Acum, la Parlament a fost anunțată o pauză pentru ca Biroul Permanent să discute despre comisiile parlamentare. În același timp, președintele Igor Dodon convoacă fracțiunile parlamentare pentru a discuta despre candidatura la funcția de prim-ministru.


Anterior, deputații au ales-o pe Zinaida Greceanîi în funcția de speaker, iar fotoliile de vicepreședinți ai Parlamentului au fost ocupate de Ion Ceban, Alexandru Slusari și Mihai Popușoi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load