Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputata care a stabilit un record în Parlament

7 mar. 2019,, 14:32   Politică
2439 1

O deputată a stabilit un record în timpul activității în Legislativ, însă nu se va regăsi în actualul Parlament – arată o analiză efectuată de tribuna.md

Este vorba despre Maria Postoico, deputată pe lista PCRM din 1998, regăsindu-se în Parlament, succesiv, pe durata a șapte legislaturi. De-a lungul anilor a deţinut funcţii ca: Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Președinta Comisiei pentru securitatea statului și asigurarea ordinii publice, iar în perioada 2005–2009 a fost vicepreședintă a Legislativului. Maria Postoico a fost deputat în Parlament timp de 21 de ani. În alegerile din 24 februarie 2019 a candidat pe lista națională a PCRM, însă formațiunea nu a trecut pragul electoral.

De asemenea, liberala Alina Zotea-Durnea este o altă deputată care a stabilit un record. Mai exact a fost prima care a devenit mamă în perioada mandatului, îmbinînd munca de deputat cu cea de mamă. De menționat că, în alegerile din februarie, Alina Zotea-Durnea nu a candidat și nici nu s-a implicat în nici un fel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?