Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputat PDM: Este nevoie de o iniţiativă legislativă, care să restricţioneze plecările din fracţiuni

5 iun. 2020,, 11:45   Politică
3440 5

Ultimele plecări din Partidul Democrat, dirijate de oligarhul Vlad Plahotniuc, constituie un prilej de a aborda subiectul traseismului politic şi de a restricţiona legal acest fenomen.

Este opinia deputatului PDM Alexandru Jizdan, exprimată în cadrul emisiunii Acces Direct de la postul de televiziune NTV Moldova.

“Este nevoie de o iniţiativă legislativă, care să restricţioneze plecările din fracţiuni. Fracţiunea PDM este ok, noi după aceste plecări avem deja cu adevărat activitate de partid, pînă acum îmi venea greu să o cataloghez ca activitate de partid. Cei care au rămas în partid sînt oameni care ţin la Partidul Democrat şi nu văd dorinţă şi tendinţă de a pleca”, a declarat Alexandru Jizdan.

Despre necesitatea adoptării unei legi care să interzică traseismul politic a vorbit şi deputatul socialist Vasile Bolea, în cadrul aceleiaşi emisiuni.

“Între-adevăr, această idee vine din societate şi trebuie să o abordăm la modul serios. Cred că a venit timpul să venim cu o iniţiativă şi să încercăm să punem capăt acestui fenomen”, a declarat Vasile Bolea.


Președintele țării, Igor Dodon, a declarat recent că, în două-trei săptămîni, va propune Parlamentului proiectul de lege prin care se va interzice traseismul politic al deputaților.

Igor Dodon a explicat că vor fi impuse prin lege mai multe condiții dure pentru deputații traseiști, inclusiv aceștia vor trebui să achite cheltuielile suportate de partid în campania electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?