Deputat, despre criticile aduse celor doi candidați la Curtea Constituțională

Deputat, despre criticile aduse celor doi candidați la Curtea Constituțională

Deputatul ACUM Dumitru Alaiba a reacționat la criticile din spațiul public apărute după ce Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu au fost selectați în calitate de judecători la Curtea Constituțională din partea Parlamenatului.

„Continuați să depuneți presiune și să ne urmăriți fiecare pas. Uneori greșim și opiniile din afară ne ajută să ne corectăm”, spune Alaiba.

„Grosu și Eșanu au cîștigat un concurs. Nu au fost nici măcar numiți oficial de parlament. Faptul că societatea țipă de 50 de ori mai tare azi decît în 2018 cînd Plahotniuc și i-a numit pe sub masă pe Apolschi, Gurin și Poalelungi judecători la Curtea Constituțională, sincer vă zic, mă bucură. Mă bucură enorm de mult, din tot sufletul. În sfîrșit ne-am trezit. În sfîrșit nu sînt doar trei oameni în cruce care strigă în gura mare văzînd cum se comite o imensitate de crimă, iar toți restul se prefac că nu văd, nu aud, nu înțeleg”, a mai subliniat deputatul. 

Menționăm că deputatul Blocului ACUM Dinu Plîngău și-a exprimat dezacordul cu modul în care au fost selectați Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională. Acesta spune că deputații, care sînt colegi de alianță, nu au fost obiectivi și s-au axat doar pe profesionalismul candidaților, uitînd să țină cont și de meritocrația și integritatea persoanelor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load