Deputat ACUM, în dezacord cu colegii de coaliție

Deputat ACUM, în dezacord cu colegii de coaliție

Deputatul Blocului ACUM Dinu Plîngău, care face parte din Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului își critică dur colegii care au ales ieri doi candidați pentru funcțiile de judecători ai Curții Constituționale.


Acesta spune că deputații nu au fost obiectivi și s-au axat doar pe profesionalismul candidaților, uitînd să țină cont și de meritocrația și integritatea persoanelor.


„În procesul de selectare s-a văzut în mod clar o determinare de a facilita anumiți candidați și a discredita alții, chiar dacă aveau o pregătire profesională identică. Nu recunosc obiectivitatea evaluărilor făcute ieri și constat că s-a produs un complot asupra independenței justiției, analizînd procesele care au avut loc în complexitatea lor”, a scris Dinu Plîngău pe facebook.


"Ieri s-au produs trei lucruri grave care au stagnat procesul de reformare a instituțiilor statului. Totul a început cu restabilirea lui Ion Druță la șefia Curții Supreme de Justiție, după care a urmat vicierea concursului de selectare a candidaților la Curtea Constituțională și procesul s-a încheiat cu emiterea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale pe uzurparea puterii în stat, emisă de procurorul interimar, Igor Popa", a adăugat Plîngău.


Deputatul a cerut evaluării tuturor candidaților la funcția de judecători ai Curții Constituționale după trei criterii: integritate, profesionalism și meritocrație.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load