COVID-19 în MOLDOVA

Deputat ACUM, în dezacord cu colegii de coaliție

Deputat ACUM, în dezacord cu colegii de coaliție

Deputatul Blocului ACUM Dinu Plîngău, care face parte din Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului își critică dur colegii care au ales ieri doi candidați pentru funcțiile de judecători ai Curții Constituționale.

Acesta spune că deputații nu au fost obiectivi și s-au axat doar pe profesionalismul candidaților, uitînd să țină cont și de meritocrația și integritatea persoanelor.

„În procesul de selectare s-a văzut în mod clar o determinare de a facilita anumiți candidați și a discredita alții, chiar dacă aveau o pregătire profesională identică. Nu recunosc obiectivitatea evaluărilor făcute ieri și constat că s-a produs un complot asupra independenței justiției, analizînd procesele care au avut loc în complexitatea lor”, a scris Dinu Plîngău pe facebook.


"Ieri s-au produs trei lucruri grave care au stagnat procesul de reformare a instituțiilor statului. Totul a început cu restabilirea lui Ion Druță la șefia Curții Supreme de Justiție, după care a urmat vicierea concursului de selectare a candidaților la Curtea Constituțională și procesul s-a încheiat cu emiterea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale pe uzurparea puterii în stat, emisă de procurorul interimar, Igor Popa", a adăugat Plîngău.

Deputatul a cerut evaluării tuturor candidaților la funcția de judecători ai Curții Constituționale după trei criterii: integritate, profesionalism și meritocrație.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load