X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Democrații, luați la rost în Parlament: "Nu mai speculați!"

5 iul. 2019,, 12:00   Politică
3457 0

Deputații democrați au insistat astăzi ca proiectul de lege cu privire la alocaţia lunară de 200 de lei pentru fiecare copil cu vîrsta de pînă la 18 ani să fie inclus în agenda Parlamentului.

Majoritatea parlamentară a respins însă inițiativa. Deputații majorității i-au acuzat pe democrați de faptul că speculează pe marginea acestui subiect, întrucît resurse financiare în bugetul de stat pentru acoperirea acestor cheltuieli nu au fost identificate nici de Guvernul Filip.

„Această lege care a fost înregistrată pe 29 ianuarie nu a avut nici avizul Guvernului vostru. Nu a fost prezentat nici proiectul de modificare a bugetului de stat. Eu am solicitat informații și am înțeles că bani de fapt nu sînt. Este un fake, ce ați scris în aceste proiect este pentru billboarduri pentru televiziune. Cei 1,6 miliarde lei nu sînt. Toate acestea sînt speculații”, a reacționat deputatul PSRM Vladimir Odnostalco.

Menționăm că proiectul de lege care prevede ca fiecare copil din Moldova să primească o alocație lunară în valoare de 200 de lei pînă la împlinirea vîrstei de 18 a fost votat în prima lectură în februarie curent. Reprezentanții coaliției de guvernare au declarat la rîndul lor că e nevoie de o analiză amplă a finanțelor publice înainte de a aproba acordarea alocațiilor lunare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?