Democrații comentează scandalul din jurul platformei caritate.md

Democrații comentează scandalul din jurul platformei caritate.md

Guvernarea cere oamenilor legii să investigheze cazul făcut public de RISE Moldova cu privire la presupusele fraude comise de platforma de colectare de fonduri caritate.md.


Potrivit PD, doar organele competente ale statului sînt în drept să se expună asupra veridicității informațiilor publicate de RISE Moldova, precum și să stabilească dacă stă cineva în spatele acestei investigații jurnalistice, relatează Noi.md.


„Dat fiind faptul că este o tematică sensibilă și declarațiile făcute ating interesele mai multor persoane, inclusiv ale pacienților, am solicitat ca această situație să fie examinată de organele competente ale statului, să vedem care este problema, dacă ea există, sau dacă stă cineva în spatele investigației. Nu vreau să spun că este o situație creată artificial, dar noi ne dorim să se pronunțe specialiștii”, a menționat astăzi, în urma ședinței săptămînale a PD, Vitalie Gămurari, purtătorul de cuvînt al partidului.


Menționăm că RISE Moldova a publicat o investigație care arată că administratorii platformei de colectare de fonduri caritate.md ar profita financiar de pe urma minorilor grav bolnavi, colectînd sume importante de bani din donații. Potrivit RISE, în urma colectării fondurilor, beneficiarii erau direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulau efectuarea intervențiilor chirurgicale.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load