Declarație: Usatîi s-a întors în Moldova pentru a deveni noul Plahotniuc

Declarație: Usatîi s-a întors în Moldova pentru a deveni noul Plahotniuc

Renato Usatîi s-a întors în Moldova pentru a continua activitatea lui Plahotniuc, pentru a deveni un nou Plahotniuc, astfel încît acesta din urmă să aibă persoana lui de încredere în Moldova.


Este opinia exprimată într-un interviu pentru Komsomolskaya Pravda de către omul de afaceri Grigore Karamalak, notează Noi.md.


El a reamintit că Renato Usatîi nu se afla în Moldova cînd a avut loc transferul puterii.


„De ce nu a venit Usatîi în țară la 9 iunie, 10 sau 11? Atunci cînd scaunul sub Plahotniuc deja se clătina? De ce a ajuns doar pe 16 iunie? Deci a existat o anumită coordonare. Oamenii lui Plahotniuc, care au emis ordinul de arest, tot ei l-au anulat! La acel moment, noua putere nu avea acces la procuratură. Există o legătură directă între Usatîi și Plahotniuc! Înainte de alegerile parlamentare, Usatîi a acţionat împotriva lui Dodon și împotriva celor de dreapta. De ce? Cine a avut de cîştigat din aceasta? Dacă luptăm împotriva regimului, atunci de ce să loveşti în oamenii care luptă cu el? În timpul ultimei campanii electorale, el a jucat în mod deschis de partea lui Plahotniuc și a criticat în mod regulat Partidul Socialiştilor şi pe cei de dreapta. Înregistrările care au apărut pe 24 iunie sînt o dovadă incontestabilă”, a declarat Grigore Karamalak.


Întrebat despre scopul urmărit de Usatîi prin revenirea sa în Moldova, omul de afaceri a răspuns: „Cred că va continua lucrarea lui Plahotniuc, pentru a deveni un nou Plahotniuc, astfel ca cel din urmă să aibă în Moldova un om de încredere”.


„Despre ce ar vrea să spună faptul că Usatîi declară că este gata să ajute noul Guvern, Guvernul Maia Sandu, în lupta împotriva rămășițelor regimului anterior? Timp de un an el a turnat noroi în capul președintelui țării, iar acum spune: „Haideţi să facem ceva!” Cred că face un Joc comun cu Plahotniuc. El s-a întors din nou în Moldova pentru a-și închide dosarele penale, pe care Plahotniuc le-a pornit împotriva lui pentru a-l ţine pe Usatîi sub control”, a subliniat Grigore Karamalak.


Potrivit lui, lupta împotriva creaturilor lui Plahotniuc, care s-au cuibărit în Ministerul Afacerilor Interne, la procuratură și în sistemul judiciar, va fi îndelungată.


„Știți cîţi „plahotniuci” mărunţi sînt acolo? Mulţi dintre ei rămîn pînă în prezent invizibili. Ei rămîn a fi la cheremul lui Plahotniuc. Totuşi, situaţia cu dosarele penale împotriva lui Usatîi situaţia nu este chiar atît de simplă. El este ținut pe cîrlig, stă la „legătoare”. De exemplu, atentatul la viaţa lui Gherman Gorbunţov. Toată lumea știe că există două variante pentru acest caz. Primul, Gorbunţov însuşi susţine că Usatii este cel care l-a „comandat”, al doilea, Usatîi „recunoaște" că Plahotniuc este cel care l-a „comandat pe Gorbunţov. Eu cred că au făcut-o împreună. Îndemn noile autorități moldovene să stea vigilente în privinţa lui Renato Usatîi și să nu permită unor astfel de balamuţi să împiedice dezvoltarea țării!", a declarat Grigore Karamalak.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load