X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: PDM trebuie să transmită pe cale pașnică puterea

13 iun. 2019,, 08:31   Politică
4996 0

Deputatul blocului ACUM Iurie Reniță spune că, dacă Partidul Democrat împărtășește cu adevărat valorile europene, trebuie să transmită pe cale pașnică puterea către noua coaliție de guvernare.

Potrivit lui, valorile și principiile europene înseamnă altceva decît ceea ce în prezent împărtășește PDM, vechea guvernare. Declarațiile au fost făcute pe platoul TVR Moldova, transmite IPN.

„Faptul cum au manifestat și cum au torturat niște curcani în fața unei instituții este culmea. Să știți că aceasta vorbește despre modul lor de gîndire”, spune parlamentarul. În opinia lui, Curtea Constituțională a emis în weekendul trecut niște „decizii controversate care au fost sincronizate din punct de vedre politic”.

Directorul de programe al Asociației „Promo-LEX”, Pavel Postică, susține că reprezentanții Partidului Democrat nu doresc să recunoască un fapt împlinit – rezultatele alegerilor din 24 februarie. „Noi sîntem în situația în care se repetă scenariul alegerilor locale parțiale noi din primăvara anului trecut cînd un primar ales, pe motive formale inventate și criticate de toată societatea, în baza unor decizii ale instanțelor de judecată, au fost invalidate”, spune Pavel Postică. Potrivit lui, comunitatea juriștilor a propus soluții juridice prin care Curtea Constituțională poate să-și revizuiască propriile decizii și hotărîri.

Primarul satului Capaclia, raionul Cantemir, Alexei Busuioc, spune că în cadrul autorităților locale majoritatea este de acord cu schimbarea care s-a produs în Parlament și Guvern. „Apare întrebarea mare de ce nu vor să plece, doar e clar că ei au pierdut? Și aici oamenii corect au pus întrebarea: „Dacă nu ești implicat în scheme, de ce nu te duci?” Aici înseamnă că apare o altă întrebare – la mijloc sînt scheme foarte grele și ei înțeleg foarte bine că dacă se ruinează tot, pot să ajungă chiar lîngă fostul prim-ministru Filat”, declară Alexei Busuioc.

Miercuri, 12 iunie, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a identifica, în regim de urgență, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale din Republica Moldova, printr-o soluție negociată pe baza valorilor și principiilor UE. Apelul este conținut într-o scrisoare adresată de Klaus Iohannis către Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?