Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Declarație: Numirea șefului CNA și a procurorului interimar ar putea fi temporare

3 aug. 2019,, 14:45   Politică
3071 2

Numirea lui Ruslan Flocea în funcția de șef al Centrului Național Anticorupție s-ar putea să fie una temporară, la fel ca și numirea procurorului general interimar. Aceasta s-ar putea întîmpla în contextul unor modificări ale cadrului normativ în domeniul justiției.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova, transmite IPN.

„Cred că în curînd vor fi făcute propuneri de modificare a cadrului normativ în domeniul justiției. Posibil, va avea de suferit statutul Centrului Național Anticorupție, aceasta, la fel, este posibil să fie o funcție temporară. Eu declar cu responsabilitate: nu au existat niciun fel de înțelegeri, nici pe aproape”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, deputat al Fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, blocul ACUM.

Alexandru Slusari spune că în cadrul majorității parlamentare nu a avut loc nicio înțelegere din timp referitor la cele două funcție și nu are loc niciun fel de înțelegere în domeniul justiției, în general. Potrivit lui, împărțirea unor funcții are loc doar acolo unde este posibil din punct de vedere politic – comisii parlamentare, Comisia Electorală Centrală.

Președintele Fracțiunii Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea consideră că pe oameni nu-i interesează cum au loc concursurile de numire a acestor funcții și că în spațiul public se deplasează accentul de la conținut la formă. Și deputatul socialist dă asigurări că nu a existat nicio înțelegere în privința numirii unor sau altor persoane în funcții de conducere la diferite instituții.

Președintele Fracțiunii Partidului Democrat Dumitru Diacov este de părere că majoritatea procurorilor, magistraților, majoritatea oamenilor din sistemul de drept este constituită din oameni onești, oameni care vor să arate eficiență. În opinia lui, actuala putere trebuie să aibă o altă atitudine față de ei – trebuie să manifeste o oarecare încredere în ei. Democratul spune că dacă vor exista atacuri asupra lor, este normal că în interiorul breslelor va apărea un oarecare protest.

Acum trei zile, secretarul general al Aparatului președintelui, Ruslan Flocea, a fost numit de Parlament în funcția de director al Centrului Național Anticorupție, în baza propunerii Comisiei juridice, numiri și imunități care a organizat concursul pentru noul șef al instituției. Hotărîrea a fost adoptată în ședința de miercuri, 31 iulie, cu votul a 72 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?