TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Moldova nu se va alătura niciodată NATO

Opinie: Moldova nu se va alătura niciodată NATO

Moldova nu se va alătura niciodată NATO.

Această convingere a fost exprimată de fostul ministru al Apărării din Moldova, Valeriu Pleșca, comentînd pentru eNews declarația secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, precum că Ucraina se va alătura NATO, iar toți aliații au fost deja de acord cu acest lucru, transmite Noi.md.

Fostul ministru al Apărării din Moldova a menționat că NATO este un bloc militar-politic, iar conducătorul său a făcut o declarație politică.

у„În conformitate cu Carta organizației, în NATO nu există loc pentru țările pe teritoriile cărora există regiuni de conflict. De aceea eu sînt convins că, dacă se va întîmpla acest lucru, atunci nu prea curînd. Și situația geopolitică nu va permite acest lucru. Am în vedere Rusia, un jucător serios pe continentul european și în lume, care, potrivit dreptului internațional, pur și simplu nu va permite acest lucru. În ceea ce privește Moldova, noi avem un plan individual de cooperare, structură care ne ajută foarte mult. Dar pentru NATO, țara noastră nu prezintă mare interes. Ei au nevoie de Ucraina și România. Deci convingerea mea fermă este că Moldova nu se va alătura niciodată NATO”, a subliniat Valeriu Pleșca.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load