Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: Kroll-2 este o lovitură de control în direcția grupului Șor

9 iul. 2019,, 14:20   Politică
4620 2

Raportul publicat Kroll-2 este o lovitură de control în direcția grupului Șor, iar acest document a dat o înțelegere mai detaliată și mai clară a modului în care a funcționat schema privind furtul miliardului.

Deși fără o listă atașată a beneficiarilor finali, valoarea adăugată a raportului Kroll-2 în raport cu Kroll nu este foarte mare.

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului, președintele Comisiei parlamentare pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnîi vopros" pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Desigur, raportul Kroll-2 oferă o concepție mai largă și mai clară asupra modului în care a funcționat schema în sine. S-a demonstrat că grupul Șor, din care făceau parte 77 de companii, dar nu 39, după cum s-a menționat în primul raport, a scos 3 miliarde de dolari, nu 1 miliard de dolari, după cum se credea anterior. Există o schemă detaliată a modului în care această mașină a funcționat. Sînt deja indicate clar numele persoanelor din spatele acestor companii, cine au cumpărat concentrat și coordonat acțiuni în Banca Socială și Unibank. Am văzut un nume nou - al notarului care îl deservea pe Plahotniuc. Am primit ceva nou. Dar, deocamdată, nu a fost publicată lista beneficiarilor finali, cei care stau cu adevărat în spatele acestor acțiuni. Nu-s "instrumentele" corespunzătoare. Cu "instrumentele" demult ne este clar. Doar că acum în Kroll-2 acest lucru a fost dat într-o formă mai concentrată și finalizată", a spus Alexandru Slusari.

"Aș spune că Kroll-2 este o lovitură de control în direcția grupului Șor. Acest lucru a eliminat ultimele îndoieli. Documentul a clarificat cîte companii, ce companie și cu ce se ocupa, în ce an, cine este în spatele companiei. După cum arată raportul Kroll-2, toți deputații fracțiunii Partidului Șor, cu excepția unei singure persoane, au avut legătură cu schema, iar aceștia sînt menționați în raport. Noi deja îi numim Partidul Kroll", a declarat vicepreședintele Parlamentului.


El a menționat că pur și simplu e uimit de obrăznicia sistemului nostru de drept, că acești indivizi sînt încă în parlament, că ei de atîția ani se află încă la libertate.

"Înțeleg prezumția nevinovăției și nu doresc să mă ocup cu justiție televizată, dar în calitate de cetățean nu înțeleg de ce ei se află la libertate. Cîți ani vă trebuie pentru a verifica totul începînd cu anul 2015. N-ați avut computere, calculatoarele? Ce n-ați avut? 6 persoane din 7 deputați ai Partidului Șor au fost ca instrumente în acest sistem. Nu spun că sînt beneficiari, dar acest lucru nu le scade din vină. Prin ei au fost scoase 13% din PIB și nu numai. De ce sînt la libertate este o mare intrebare", a spus Alexandru Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?