X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarație: "Judecătorii CC au săvîrșit o lovitură constituțională și o crimă"

13 iul. 2020,, 16:00   Politică
8747 4

În Moldova vor mai fi mult timp simțite consecințele deciziei judecătorilor Curții Constituționale din 4 martie 2016, care au produs o lovitură Constituțională neautorizată și au comis o infracțiune în raport cu Constituția Republicii Moldova.

De această părere este expertul independent, fostul viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei Moldovei, Alexandru Muravschi, vorbind în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițcaia-Pahomova de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite Noi.md.

El a amintit că Curtea Constituțională a rescris atunci Constituția țării, recunoscînd neconstituțională decizia parlamentului cu privire la trecerea de la alegere președintelui de către popor la alegerea șefului statului de către parlament și s-a întors la vechiul text, de către popor, dar cu o serie de modificări.

""Oamenii nu s-au răzvrătit atunci, pentru că toți au vrut acest lucru. Principalele forțe politice au acceptat repede acest lucru și au participat la alegerile prezidențiale. Doar unele partide le-au boicotat. Problema nu este că am trecut din nou la alegerile prezidențiale naționale. Dar dacă poporul a vrut acest lucru, atunci trebuia făcut totul civilizat, conform procedurii de modificare a Constituției, și nu într-un mod atît de nepoliticos. Dar toată lumea a "înghițit" asta. Problema constă în faptul că ei nu au trecut doar la ceea ce a fost înainte, ci au introdus ceva de la ei. De exemplu, pînă la 2000 nu a existat o normă privind vîrsta minimă a candidatului la funcția de președinte de 40 de ani. Vîrsta minimă a candidatului la funcția de președinte era de 35 de ani, însă judecătorii Curții Constituționale au făcut modificările sale", a menționat Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?