Declarație: Fostele autorități au jefuit Moldova sub sloganuri europene

Declarație: Fostele autorități au jefuit Moldova sub sloganuri europene

Fostele autorități moldovenești au lucrat cu parteneri străini, acţionînd nu în interesele statului, ci în cele personale.


Acest lucru a fost declarat într-un interviu oferit TASS de premierul moldovean Maia Sandu, comentînd decizia fostului guvern Pavel Filip de a interzice oficialilor guvernamentali să viziteze Rusia, precum și demersurile privind expulzarea diplomaților, politicienilor și jurnaliștilor ruși din Chișinău, transmite Noi.md.


„Guvernul era condus nu de Pavel Filip, ci de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a preluat puterea în țară. Fără a ocupa o funcție publică, el le administra pe toate, transformînd țara într-o sursă de îmbogățire. Cu partenerii străini, el a lucrat pe baza intereselor personale", spune Maia Sandu.


Potrivit acesteia, regimul criminal, pe care oligarhul l-a construit, a preluat puterea în țară „și a jefuit-o sub sloganuri proeuropene".


„Retorica geopolitică a fost folosită pentru a distrage atenția de la problemele interne, de la fărădelegi”, a explicat Maia Sandu. Ea a subliniat că „retorica anti-rusească nu l-aa împiedicat pe Plahotniuc să dezvolte contrabanda, spălarea banilor pe o scară uluitoare chiar și la nivel regional, făcînd acest lucru împreună cu unii reprezentanți ai guvernului și mediului de afaceri din Transnistria, care se dau drept pro-ruşi”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load