X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: "După eliberarea lui Platon, grupului Candu nu-i va fi ușor"

17 iun. 2020,, 15:15   Politică
5101 4

După eliberarea din închisoare a omului de afaceri Veaceslav Platon, creatura lui Vladimir Plahotniuc, grupului Candu în Parlament, care a cumpărat activ deputații, nu-i va fi ușor acum. Mai ales că procuratura a deschis un dosar penal în acest sens.

De această părere este fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Stela Jantuan, comentînd, special pentru eNews, ultimele evenimente și apreciind posibilul impact al declarațiilor lui Platon asupra investigării furtului miliardului și asupra situației politice din țară.

După cum se știe, la 15 iunie, Judecătoria Chișinău a decis suspendarea executării pedepsei de 18 ani de închisoare pentru omul de afaceri Veaceslav Platon. Acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, figurantul în dosarul furtului miliardului de euro din băncile țării a ieșit la libertate.

Referindu-se la modul în care mărturia lui va influența investigarea furtului miliardului și asupra situației politice din țară, Stela Jantuan a menționat că Platon desigur va contribui la examinarea furtului miliardului, pentru că el și Plahotniuc au fost parteneri și el cunoaște schemele de spălare a banilor.

"Procesul lui de judecată a fost închis, nu i s-a permis să aducă argumente în apărarea sa. Plahotniuc a inițiat procesul pe o cale greșită și el însuși a fost acuzatul. Platon a primit 15-20 de ani de închisoare pentru ca el să nu iasă niciodată de acolo", a subliniat Stela Jantuan.


Ea a amintit că, pe parcurs, s-a introdus un punct în Codul penal privind autodenunțarea. Și Șor s-a împotrivit acolo, acuzîndu-i pe toți în stînga și în dreapta.

"Platon a fost acuzat de furtul miliardului, dar el nu a participat la acesta. Eu nicidecum nu-l justific. El a fost implicat în multe operațiuni dubioase. Cazul său celebru este landromatul, care depinde de partea afectată - Rusia", a spus fostul deputat.

Ea consideră că creaturii lui Plahotniuc, grupului lui Candu în Parlament, care i-a cumpărat activ pe deputați, nu-i va fi ușor acum. Mai ales că procuratura a deschis un dosar penal în acest sens.

"Dosarul lui Plahotniuc în SUA încă nu a fost finalizat. Informația pe care mass-media noastră a răspîndit-o nu este nouă. Ea a fost anunțată încă în toamnă, cînd secretarul de stat Pompeo l-a numit pe Plahotniuc un corupt și nedorit în țara sa. O decizie finală nu există, judecata este încă în curs de desfășurare, dar deja la cererea de răspuns a oligarhului însuși. Care va fi decizia lui - va arăta timpul", a declarat Stela Jantuan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?