Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: Deputații se tem de dosare penale, acum mingea e pe terenul lor”

23 iun. 2020,, 15:34   Politică
3306 7

Deputații din partea Partidului Democrat din Moldova se tem de dosare penale, dar acum mingea e pe terenul lor și ei urmează să decidă dacă vor susține formarea noului Guvern împreună cu partidele de opoziție.

Opinia aparține vicespicherului Parlamentului RM Alexandru Slusari, vicepreședinte al Partidului „Platforma DA” și a fost exprimată, comentînd recentele evenimente politice, relatează Noi.md.

De menționat că întrevederea reprezentanților Platformei DA, PAS și PDM, anunțată de deputatul Igor Munteanu la 19 iunie, nu a avut loc. Democrații susțin că nu au primit nicio invitație oficială, fapt ce a servit drept motiv pentru absența lor. În același timp președintele PDM Pavel Filip a declarat că în cazul obținerii invitației conducerea Partidului va adopta o decizie privind următoarele mișcări.

Comentînd situația creată într-un interviu cu eNews, Alexandr Slusari a menționat că democrații au problemele lor.

„Ei pur și simplu nu eu venit la întrevedere, doar mi-au scris că refuză. Fracțiunea PDM se va întruni astăzi într-o ședință și va adopta o decizie. Probabil că ei doresc ca noi să-i întîmpinăm cu fanfare. Lasă-i să hotărască. Dar deocamdată ei evită contactele”, a spus el.


Slusari susține că nu ei au anunțat întîlnirea viitoare, ci mass-media.

Vice-spicherul speră că această întîlnire oricum va avea loc.
„Sîntem gata și nu depindem de nimeni. Avem un program, putem discuta detaliile. Am făcut tot ce am putut. Știm că PAS ne va sprijini. Și grupul Pro-Moldova care este gata pentru orice. Noi i-am avertizat că ei nu vor ajunge în guvernul nostru, dar ei nici nu pretind”, a menționat Alexandru Slusari.

El a reamintit că oamenii așteaptă decizii cardinale din cauza pandemiei, agricultorii s-au pomenit în cea mai gravă situație după secetă și au nevoie de ajutor. Și trebuie să ne gîndim la asta în primul rînd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?