X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: De la Guvernul Sandu poți plagia doar proiecte anticonstituționale

21 noi. 2019,, 21:36   Politică
4712 7

Marea majoritate a inițiativelor sociale anunțat de Guvernul Chicu, care au fost anunțate luni, sînt inițiativele semnate de președinte, cu toate calculele, a declarat șeful statului într-un interviu pentru unimedia.info, transmite noi.md.

”Indexarea pensiei de două ori pe an, care a fost și în acordul de coaliție dintre PSRM și ACUM, Maia Sandu a fost cartegoric împotrivă pentru că era inițiativa lui Dodon. Pensia garantată după cinci ani în caz de deces după ieșirea la pensie, majorarea de la 350 la 500 de lei ajutorul pentru perioada rece a anului. 700 de lei.. asta a fost inițiativa noastră. Nu a fost de la Guvernul cela nimic. Evident că aceste inițiative, care sînt inițiativele președintelui, le-am anunțat eu. Toată lumea trebuie să conștientizeze că președintele este o persoană activă”, a decralar șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a răspuns acuzațiilor Blocului ACUM, prin care acesta spune că inițiativele sociale înaintate de noul guvern sînt plagiate de la Guvernul Sandu:

”Nu. Luați inițiativele, ele-s înregistrate pe site-ul Parlamentului. De la dînșii nu ai ce plagia. Ce poți să copiezi? Proiecte de lege anticonstituționale? Sau cum să pui cruci prin ministere? Cum să dai suc la copii sau cum să faci concursuri de frumusețe de la Harvard? De la dînșii nu poți copia nimic”, a spus șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?