TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: autoritățile britanice monitorizează acțiunile lui Plahotniuc

Declarație: autoritățile britanice monitorizează acțiunile lui Plahotniuc

Organele de drept engleze monitorizează acţiunile fostului lider al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc. Potrivit acestora, Plahotniuc, plecînd din Moldova, în iunie anul trecut, nu a apărut în Marea Britanie.

Acest lucru a fost anunțat pe 10 februarie de către ambasadorul britanic în RM, Stephen Fisher, relatează NOI.md cu referinţă la newsmaker.md.


Diplomatul a spus că autoritățile britanice au o listă de persoane a căror ședere în Marea Britanie este nedorită. „Acum, ca și înainte, la trecerea frontierei, persoana prezintă pașaportul, pe care noi îl confruntăm cu lista și îi putem refuza intrarea. Anticipînd întrebarea dvs., voi spune imediat că domnul Plahotniuc nu se află pe această listă, dar monitorizăm foarte atent acțiunile sale”, a adăugat ambasadorul.

El a menționat, de asemenea, că Plahotniuc ar putea fi reținut în timp ce traversa frontiera dacă pașaportul său s-ar fi dovedit fals. „Retragerea Marii Britanii din UE nu va schimba situația în această chestiune. Monitorizăm cu atenție cine încearcă să intre în țara noastră. Și nu vom abandona această practică după ieșirea din UE. Ieşirea din Comunitate nu are legătură cu aceste proceduri și cu modificarea acestora. Chiar și cînd Marea Britanie era membră a UE, nu am intrat în spațiul Schengen”, a subliniat Fischer.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load