Decizia Judecătoriei Chișinău la cererea avocaților lui Filat

Decizia Judecătoriei Chișinău la cererea avocaților lui Filat

Judecătoria Chișinău a respins cererea avocaților fostului premier Vlad Filat prin care aceștia cereau sesizarea Curții Constituționale pentru a verifica constituționalitatea a două articole din Codul de Procedură penală.


Decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău poate fi atacată în termen de 15 zile, iar avocatul Victor Munteanu a menționat că apărarea urmează să analizeze motivele invocate de judecători și să o atace la Curtea de Apel.


„Cu siguranță o vom studia și vom vedea argumentele invocate de instanța de judecată, deoarece a fost oferită posibilitatea recursului. Considerăm în continuare că anumite prevederi ale Codului de procedură penală ridică întrebări care trebuie examinate de Curtea Constituțională”, a spus avocatul fostului premier.


Anterior, avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, declara că în rechizitoriul procurorilor este menționat că nu a fost stabilit locul comiterii infracțiunii, respectiv nu poate fi determinat cu precizie că această cauză trebuie examinată anume la Judecătoria Chișinău. Totodată, avocatul a mai subliniat și o sintagmă prin care este încălcat principiul prezumției nevinovăției.


De cealaltă parte, procurorul pe caz susține că apărarea nu face altceva decît să tergiverseze examinarea cazului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load