Ce spune Filip despre plecarea lui Plahotniuc

Ce spune Filip despre plecarea lui Plahotniuc

Vicepreședintele Partidului Democrat, Pavel Filip nu cunoaște niciun detaliu despre plecarea din țară a liderului formațiunii, Vlad Plahotniuc.


Pavel Filip i-a îndemnat pe jurnaliști să citească postarea lui Plahotniuc de pe Facebook, unde acesta a vorbit despre decizia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.


„Nu cunosc cînd și cum a plecat Plahotniuc din țară, cum n-am cunoscut niciodată. Cred că are și motivele sale. Ați văzut postarea pe o rețea din socializare. Cred că puteți găsi răspunsuri exhaustive acolo. Nu vă pot spune unde se află. Dumnealui a făcut public tot ce a vrut să facă public, mai mult nu pot să văd spun”, le-a spus Filip jurnaliștilor.


Astăzi, Vlad Plahotniuc a venit cu un prim mesaj după trecerea democraților în opoziție, confirmînd că se află peste hotare. Potrivit lui, Republica Moldova nu este o țară sigură, asta „nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”. Plahotniuc spune că decizia PDM de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marți, 11 iunie.


Cu toate acestea, democratul spune că nu se retrage din politică și va reveni în Republica Moldova imediat ce el și familia sa vor fi în siguranță.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load