De ce secretarul care a făcut campanie pentru PD a rămas la MAI. Năstase explică

De ce secretarul care a făcut campanie pentru PD a rămas la MAI. Năstase explică

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a ținut să explice de ce a ales să-l lase la MAI pe Dorin Purice, unul din secretarii de stat care a făcut campanie electorală pentru Partidul Democrat.


Năstase spune că „această instituție avea nevoie de o păstrare a memoriei instituționale de continuitate a unor procese”


„Cunoașteți că acel regim și-a bătut Joc de atîta lume. I-a obligat să facă ceva. Nu am de gînd să-l justific pe domnul Purice că nu a ales să aibă mai mult curaj decît a avut. Dînsul era secretar de stat. Unul din cinci. Din toți cinci, patru au plecat.


Dincolo de frustrările mele, supărările mele, sînt un om de stat și privesc lucrurile prin prisma necesităților pe care le are instituția. Această instituție avea nevoie de o păstrarea a memoriei instituționale de continuitate a unor procese. Dorin Purice a gestionat suportul bugetar de peste 57 milioane de euro între 2017 și urmează 2020. Are recomandările tuturor instituțiilor cu care a colaborat. Știam care vor fi reacțiile. Știam că voi fi atacat. Va veni timpul cînd și de Dorin Purice și de alți angajați se vor ocupa niște procurori drepți”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.


Amintim că la data de 28 iulie, Andrei Năstase a numit trei secretari de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Aceștia sînt Ianuș Ierhan, Gheorghe Balan, Dorin Purice.


Tot aici este de precizat că ex-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Balan, a fost consilier în cabinetul prim-ministrului Pavel Filip, pe domeniul reintegării.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load