TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De ce IGP încă nu a pornit pe urmele lui Ilan Șor?

De ce IGP încă nu a pornit pe urmele lui Ilan Șor?

Inspectoratul General al Poliției încă nu a inițiat procedurile de anunțare în căutare a deputatului Ilan Șor, pentru că nu a primit niciun act de la Curtea de Apel Cahul.


Șeful IGP Gheorghe Balan a declarat că nu se poate face nimic pînă cînd nu vine încheierea judecătorilor: „Trebuie să vedem motivele care au determinat Curtea de Apel Cahul să dispună căutarea inculpatului”.


Întrebat dacă Curtea de Apel Cahul decide unde să fie căutat Ilan Șor, în R. Moldova sau în străinătate, Gheorghe Balan spune că nu poate da un răspuns exact fără să vadă decizia motivată de ieri a magistraților.


„Dar din practica mea de judecător eu dispuneam doar căutarea. Mai departe instituțiile abilitate decid ce fel de căutare, la nivel național sau internațional”.


Șeful IGP nu poate spune nici un termen exact, cînd ar putea fi anunțat în căutare Ilan Șor, pentru că totul depinde de acțiunile Curții de Apel Cahul, în cît timp va trimite la Ministerul Afacerilor Interne decizia motivată a judecătorilor care s-au pronunțat ieri pe cazul lui Șor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load