X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Curtea de Apel a trimis o scrisoare lui Dodon, Greceanîi și Sandu după incidentul de ieri

18 iul. 2019,, 09:40   Politică
4227 6

Curtea de Apel spune că IGP ar avea o parte de vină în ceea ce ține de evadarea lui Gheorghe Petic din sala de judecată.

Instanța a trimis o scrisoare Guvernului, Președinției, președintelui Parlamentului, dar și misiunilor diplomatice, în care califică acțiunile de ieri drept „imixtiune și presiune directă asupra completului de judecată”.

„Enunțăm situația gravă creată ca urmare a evadării inculpatului Petic Gheorghe din sala de judecată în timpul ședinței de judecată. Și mai grav, acesta a fost ajutat de către susținătorii lui, cărora instanța de judecată le-a permis să asiste în ședința de judecată întru respectarea caracterului public și transparent al ședinței.

Numărul mare de susținători atît din sală, cît și din holul instituției, la instigarea directă și îndemnul direct a lui Gheorghe Petic au dat buzna agresînd în mod vădit angajații instituției penitenciare și reprezentanții poliției judiciare care erau în număr neînsemnat față de cetățenii prezenți.

Curtea de Apel Chișinău califică drept imixtiune și presiune directă asupra completului de judecată care examinează dosarul în cauză și asupra tuturor judecătorilor din țară care examinează dosare de rezonanță și mediatizate, or în circumstanțele date, nici nu poate fi vorba de o justiție independentă și supunerea acestora doar în fața legii.


Totodată, sîntem îngrijorați de faptul că Inspectoratul General de Poliție intenționat sau neintenționat nu a asigurat în măsură cuvenită ordinea și securitatea în cadrul examinării unui dosar atît de mediatizat”, se arată în comunicatul emis de Curtea de Apel Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?