X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Curtea Constituțională a respins solicitarea democraților

25 sep. 2019,, 21:08   Politică
2618 0

Curtea Constituțională a respins solicitarea democraților de a suspenda acțiunea modificărilor aduse la Legea Procuraturii. Potrivit magistraților, cererea nu este motivată.

Mai exact, s-a solicitat suspendarea prevederilor potrivit cărora concursul anunțat de Consiliul Superior al Procuraturii (CSP) pentru funcția de procuror general este suspendat și urmează a fi anunțat un nou concurs. Democrații argumentau că acest lucru este necesar pentru „neadmiterea unor grave consecințe pentru statul de drept, unor consecințe negative iminente de abuz și influență în activitatea procuraturii”, transmite agora.md.

Înalta Curte a menționat însă că solicitarea nu este motivată.

Parlamentul a votat pe 16 septembrie, după ora 22:00, modificările la Legea Procuraturii. Documentul prevede, în special, procedura de numire a procurorului general și extinderea numărului membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Numirea procurorului general va începe prin selectarea a cel puțin doi candidați de către o comisie a Ministerului Justiției, care vor fi propuși CSP pentru selecție. Ulterior, CSP va propune o candidatură președintelui Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?