COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea lui Robu

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea lui Robu

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a sesizat în luna septembrie Curtea Constituțională (CC) pentru a preciza dacă un deputat poate fi reținut, arestat, percheziționat sau trimis în judecată, în condițiile în care, anterior, Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității acestuia, doar că pe un alt capăt de acuzare.

Potrivit lui Robu, este neclară și incertă situația în care Parlamentul a acceptat efectuarea acțiunilor procesuale în privința unui deputat, dar în cadrul urmării penale au fost administrate probe care indică la comiterea și altor infracțiuni de către deputatul în cauză.

În decizia luată la 10 octombrie, magistrații Curții au declarat însă inadmisibilă sesizarea lui Robu, în contextul în care Regulamentul Parlamentului prevede că „cererea de ridicare a imunității deputatului se înaintează pentru fiecare infracțiune sau contravenție separată”. Astfel, Curtea a constat că interpretarea ridicată de către Robu în sesizarea sa este epuizată.


Reporterii Ziarului de Gardă l-au contactat telefonic pe Dumitru Robu pentru a afla care este cazul concret pe care a fost bazată această sesizare. Dumitru Robu a confirmat că este vorba despre unul dintre deputații cărora deja le-a fost ridicată imunitatea, însă nu ne poate comunica despre cine este vorba.

„Nu pot să vă spun numele. Este secretul anchetei. La momentul oportun o să vă comunicăm”, a declarat scurt Dumitru Robu.

Pînă acum, Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității a democratului Vladimir Cebotari și a patru deputați din fracțiunea Partidului „Șor”: Ilan Șor, Reghina Apostolova, Marina Tauber și Petru Jardan.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load