Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum va acționa PSRM și ACUM în alegerile locale?

19 iun. 2019,, 09:00   Politică
3444 0

În pragul alegerilor locale generale, Partidul Socialiștilor și blocul ACUM ar trebui să găsească un consens sau un acord asupra regulilor de desfășurare a luptei politice pentru a nu trece hotarul și liniile roșii, iar acțiunile lor să nu afecteze funcționarea coaliției în parlamentul moldovean.

Despre acest lucru a declarat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vorbind pe canalul RTR-Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că, desigur, în alegerile locale generale va exista o oarecare luptă politică între Partidul Socialiștilor și ACUM.

"În Chișinău va exista o luptă. Este clar că va exista. Nu exclud orice opțiune, inclusiv la Chișinău. Dar trebuie să ne întîlnim încă "pe mal" și să ne înțelegem în privința la tot. Unde este posibil, să găsim un consens, pentru ca noi să nu stricăm totul acolo. Unde nu este posibil- să ne înțelegem în privința regulilor luptei politice. Pentru a nu trece hotarul, pentru ca această luptă în teritoriu, la Chișinău, Bălți sau în altă parte, să nu continue și în parlament. Pentru că de altfel vom distruge totul, și din nou democrații vor sta și vor spune: vino aici unul și altul și se vor juca cu noi", a subliniat președintele.

El a menționat că PSRM și ACUM trebuie neapărat să se înțeleagă în privnța la toate "pe mal". "Ne vom înțelege. Vom găsi un numitor comun. Vom decide cum mergem, ce reguli vor fi, nu vom trece de liniile roșii. Sînt sigur de asta. În orice caz, în ceea ce-i privește pe socialiști, sînt sigur că vom putea face acest lucru", a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?