Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cum se protejează Vladimir Voronin de Coronavirus

28 feb. 2020,, 11:37   Politică
10804 4

Ex-președintele, Vladimir Voronin, se pare că este greu de găsit, întrucît nu are telefon. Politicianul a răspuns glumind, că se protejează de coronavirus prin lipsa unui gadget.

Voronin spune că telefonul mobil prezintă mari pericole pentru sănătatea oamenilor, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.md.

„E periculos pentru sănătate. Poate să transmită și coronavirus. Acum nu știe nimeni prin ce se transmite coronavirus, toți sînt în căutare”, a declarat Vladimir Voronin, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Întrebat dacă e îngrijorat, ex-președintele recomandă oamenilor să își păstreze calmul, în primul rînd, iar autoritățile trebuie să își onoreze obligațiunile.

„Mă îngrijorează, ne îngrijorează, dar nu trebuie să ne sperie, nu trebuie să ne panicăm. Cea mai periculoasă acum e panica. Organele competente trebuie să aibă grijă de sănătatea cetățenilor, conform Constituției Republicii Moldova, că ei sînt la Guvernare, trebuie să facă tot ce e posibil. Noi cetățenii, trebuie să respectăm regulile și normele care ni le propun medicii”, recomandă liderul PCRM.


Voronin a criticat problema măștilor, care nu se găsesc în farmacii, spunînd că, cetățenii trebuie să fie asigurați. Panica a început de cînd în Italia sînt persoane infectate. Acolo avem cea mai mare comunitate de moldoveni.

„Măști nu ajung, prețul lor a crescut (…) și alte lucruri care sînt absolut necesare. Cetățenii trebuie să fie asigurați. Dar, mai bine să fim atenți cu cei care vin și cu cei care pleacă, mă refer la cetățeni. Acum avem un caz în Romînia, aici, iarăși sîntem vecini. Subliniez, în orice situație trebuie să fim calmi și să nu permitem să intre panica în noi. De altfel, nu mai înțelege nimeni nimic, e virus sau nu, pe toți îi apucă virusul. Lasă să rămînă virusul în politica moldoveaneacă care există acum”, a mai spus ex-președintele.

Amintim că, o moldoveancă a fost internată în spitalul de la Strășeni, fiind suspectată de infectarea cu coronavirus. Femeia are 46 de ani și este originară din satul Micleușeni, raionul Strășeni. Femeia a fost în Italia, iar acum două săptămîni a revenit în Republica Moldova. Rezultatul acesteia la coronavirus este negativ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?