Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cum explică sociologii dispariția lui Plahotniuc din sondaje

23 sep. 2019,, 22:03   Politică
3482 0

Dispariția este explicată de specialiști prin însuși „stilul” retragerii lui Vlad Plahotniuc de pe scena politică, transmite Agora.

„În cercetările precedente Vlad Plahotniuc se situa pe locul 3-4 în încrederea populației. Dar, el a plecat din țară fără a da explicații. Populația nu a înțeles gestul lui.

Dacă el recunoștea greșelile care le-a făcut sau la congresul PDM își făceau mia culpa, majoritatea populației așteptau să fie recunoscute greșelile și să spună cine este principalul responsabil, atunci lumea ar fi avut o altă atitudine.

Acum, practic nimeni nu a însemnat numele lui Vlad Plahotniuc. Din PDM a fost menționat doar Pavel Filip. Andrian Candu nu a fost menționat în nicio anchetă”, a declarat președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Moldova, Victor Mocanu.

Vlad Plahotniuc a apărut în rîndul politicienilor care se bucurau de cea mai mare încredere din partea populației și în Barometrul Opiniei Publice, realizat în februarie curent. Atunci, acesta ocupa locul cinci, după Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Ilan Șor și Pavel Filip.


Potrivit rezultatelor publicate astăzi, majoritatea repondenților au declarat că au încredere în președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și prim-ministra Maia Sandu.

Sondajul publicat astăzi a fost efectuat în perioada 11 - 20 septembrie pe un eșantion de 1.189 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?