COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum explică premierul prima sa vizită în Federaţia Rusă

Cum explică premierul prima sa vizită în Federaţia Rusă

Premierul Ion Chicu a explicat în cadrul unei emisiuni televizate de ce a ales să meargă în prima sa vizită oficială în calitate de prim-ministru la Moscova, Federaţia Rusă.

Potrivit lui, de acolo a venit prima invitaţie, dar şi prima felicitare pentru învestirea noului Guvern de la Chişinău.

„Am mers la Moscova pentru că de acolo a venit prima invitaţie şi prima felicitare şi acolo avem cel mai mare deficit de comunicare acumulat în ultimii şapte ani. A fost prima întrevedere bilaterală dintre prim-miniştrii Republicii Moldova şi Rusia”, a menţionat Ion Chicu la emisiunea Puterea a patra de la N4, transmite Noi.md cu referire la Tvr.md.

Premierul spune că noi avem relaţii speciale cu această ţară pe mai multe domenii inclusiv cel economic, cultural şi umanitar.

„Lipsa de comunicare timp de şapte ani înseamnă un dezastru în relaţie. Noi am încercat să restabilim acest diaolg. Imediat după asta am fost la Londra, voi merge şi la Kiev, şi la Bucureşti”, a punctat prim-ministrul.

Cît despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din ţara vecină - Romînia, Ion Chicu a preferat să nu comenteze direct subiectul, menţionînd că dacă cetăţenii au decis că persoana respectivă merită înseamnă că asta e decizia corectă.

Amintim că după vizita de la Moscova, care s-a încheiat pe 20 noiembrie, premierul a anunţat că a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Gazprom privind diminuarea preţului la gaze naturale, de la 1 ianuarie 2020. Cu toate acestea, mai mulţi experţi şi politicieni spun că de fapt, ieftinirea preţului la gaze nu este meritul premierului.

Tot după acea vizită, Ion Chicu a anunţat că Rusia urmează să ofere R. Moldova un credit de 500 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load