X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

De ce în noul Guvern este o singură femeie

14 noi. 2019,, 17:00   Politică
3421 0

În noul Guvern Chicu se regăsește o singură femeie - ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, cu excepția, bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, care deja este membră a Cabinetului de miniștri.

Noul premier Ion Chicu a comentat din ce cauză nu este respectată proporționalitatea de gen, în actualul Cabinet de miniștri, notează realitatea.md.

Astfel, premierul spune că a selectat miniștrii în baza criteriului de „profesionalism”, dar și a faptului că, o bună parte din ei i-au fost colegi în fostele activități pe care le-a desfășurat.

„Cu majoritatea colegilor din Guvern sînt cunoscut încă din 2005, activînd la diferite instituții, ministere. Le cunosc capacitățile, devotamentul față de țară și spiritul de echipă pe care l-au manifestat în diferite situații”, a spus Chicu.Totodată, prim-ministru a declarat că aceștia au fost selectați și în baza criteriului de „devotament”.

De menționat că, 6 miniștri, inclusiv premierul sînt foști membri și consilieri prezidențiali, fapt ce demonstrează faptul că acest guvern ar fi unul „prezidențial”. „Nu este un Guvern al președintelui țării, chiar dacă se regăsesc cîțiva consilieri prezidențiali”, a afirmă Chicu.


Cît despre faptul că o singură femeie se regăsește în Guvern, Chicu a concretizat că urmează în celelalte funcții să fie numite mai multe persoane de gen feminin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?