TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum comentează Vasile Tarlev plecarea din ţară a lui Şor şi Plahotniuc

Cum comentează Vasile Tarlev plecarea din ţară a lui Şor şi Plahotniuc

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, vede rușinos faptul că doi lideri politici din RM au plecat din țară.


„Am avut perioade diferite în țară, am avut mai mulți politiceni, însă așa de rușinos, de a pleca un lider politic din țară, n-am avut. Cred că aici este spus tot. Care trebuie să-și facă concluziile, și acei care au fugit și acei care tind a fi conducătorii statului. Nu este necesar și binevenit de a conduce țara pentru propriul buzunar", a declarat Tarlev.


Întrebat dacă se referă la Şor sau Plahotniuc, fostul premier a răspuns: "La ambii! Deoarece ei ambii au fost de mînuță. Dar în primul rînd Plahotniuc, sigur că da...".


Pe dată de 14 iunie, Partidul Democrat s-a retras de la guvernare, în aceeași zi, imediat după anunțul partidului, în presă au apărut informații precum că Vlad Plahotniuc a părăsit țara. Unde s-ar afla acesta, nu se știe.


Cît despre controversatul om de afaceri, Ilan Şor, acesta a fost văzut în public ultima dată pe 12 iunie, cu două zile înainte că democrații sa cedeze puterea. Se zvonește că acesta ar fi fugit din țară împreună cu fostul lider PD, în aceeași zi prin regiunea transnistreană. El este învinuit că ar fi obținut cinci miliarde de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat prin firme off-shore. El se declară nevinovat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load