Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum comentează Leancă moțiunea înaintată de PCRM și PSRM

1 mar. 2018,, 16:08   Politică
5168 11

Vicepremierul pentru Reintegrare Europeană, Iurie Leancă, spune că acceptă cu plăcere „invitația” comuniștilor și socialiștilor în Parlamentul R. Moldova, după ce cele două formațiuni de stânga au semnat o moțiune simplă în privința activității sale în Guvern.

Leancă menționează că prezența sa în Parlament va fi un prilej bun pentru a le explica socialiștilor și comuniștilor „importanța parcursului european” al R. Moldova

„Argumentarea pe care au prezentat-o astăzi PCRM și PSRM demonstrează încă o dată că principiile de care se conduc acești politicieni sunt expirate și nu aduc folos cetățenilor R. Moldova. În timp ce unii socialiști deja au produs Unirea prin faptul că dețin pașapoarte românești, pot doar constata că Bucureștiul și Chișinăul trebuie să depună mai multe eforturi pentru valorificarea relațiilor bilaterale, începând cu relațiile interumane și terminând cu proiectele de interconectare”, a scris Leancă pe o rețea de socializare.

Socialiștii și comuniștii susțin că la baza deciziei de a cere revocare lui Leancă sunt mai multe motive, inclusiv concluziile recente ale Consiliului pentru Afaceri Externe al UE, care atestă restanțe inclusiv la capitolul combaterii corupției și implementarea Acordului de asociere cu UE. Totodată, cele două partide sunt nemulțumite și de declarațiile recente ale lui Leancă cu privire la Unirea cu România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?