Cum au fost sancționați Șor și Plahotniuc pentru absențele de la ședințele plenare

Cum au fost sancționați Șor și Plahotniuc pentru absențele de la ședințele plenare

Pentru absențele nemotivate de la ședințele plenare ale Parlamentului, Iui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc nu li s-a achitat salariul deplin pentru două luni – iunie și iulie.


Absențele nemotivate sînt sancționate conform art.131 din Regulamentul Parlamentului, după cum a comunicat Secretariatul Parlamentului pentru Ziarul de Gardă.


De asemenea, altor 48 deputați care au absentat la ședințele plenare din iunie, li s-a achitat cîte 3485 lei din suma de 13940 lei;


Fără salariu deplin pentru iulie rămîn și deputații care au ocupat funcții în Guvern: Maia Sandu, Andrei Năstase și Liliana Nicolaescu-Onofrei și deputații care și-au depus mandatul - Viorel Melnic Otilia Drăguțanu.


Potrivit Regulamentului Parlamentului, absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la 3 şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente se sancţionează cu pierderea a 50% din salariu şi din alte indemnizaţii pentru luna următoare.


Absenţa deputatului, fără motiv întemeiat, pe parcursul unei luni, la 4 şi mai multe şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente, este sancţionată cu pierderea a 75% din salariu şi din alte îndemnizaţii pentru luna următoare.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load