X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum au fost sancționați Șor și Plahotniuc pentru absențele de la ședințele plenare

5 aug. 2019,, 12:10   Politică
3807 2

Pentru absențele nemotivate de la ședințele plenare ale Parlamentului, Iui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc nu li s-a achitat salariul deplin pentru două luni – iunie și iulie.

Absențele nemotivate sînt sancționate conform art.131 din Regulamentul Parlamentului, după cum a comunicat Secretariatul Parlamentului pentru Ziarul de Gardă.

De asemenea, altor 48 deputați care au absentat la ședințele plenare din iunie, li s-a achitat cîte 3485 lei din suma de 13940 lei;

Fără salariu deplin pentru iulie rămîn și deputații care au ocupat funcții în Guvern: Maia Sandu, Andrei Năstase și Liliana Nicolaescu-Onofrei și deputații care și-au depus mandatul - Viorel Melnic Otilia Drăguțanu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, absenţa fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la 3 şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente se sancţionează cu pierderea a 50% din salariu şi din alte indemnizaţii pentru luna următoare.


Absenţa deputatului, fără motiv întemeiat, pe parcursul unei luni, la 4 şi mai multe şedinţe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente, este sancţionată cu pierderea a 75% din salariu şi din alte îndemnizaţii pentru luna următoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?