COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum afectează confruntările electorale coaliția de guvernare, opinii

Cum afectează confruntările electorale coaliția de guvernare, opinii

Deputatul socialist Gaik Vartanean și Deputatul fracțiunii PAS, blocul ACUM Vladimir Bolea spun că confruntările deschise dintre candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea celor două formațiuni, Ion Ceban și Andrei Năstase, nu afectează activitatea coaliției de guvernare.

În timp ce Vladimir Bolea spune că declarațiile pe care le face Andrei Năstase constituie viziunea lui proprie și îndeamnă oamenii să înțeleagă că aceasta este campania electorală, Gaik Vartanean este de părere că contracandidatul lui Ion Ceban întrece măsura uneori și nu prezintă probe, transmite IPN.

Gaik Vartanean este de părere că atunci cînd Andrei Năstase trece de anumite granițe, trebuie să fie pus la punct. „Cunoscînd ce înseamnă activitatea în Primărie, în CMC, noi propunem un mecanism funcțional de colaborare care și-a demonstrat eficiența la nivelul Parlamentului, iar în schimb vedem declarațiile unui om care nu prezintă dovezi referitor la învinuirea de participare a socialiștilor la ilegalități”, a declarat socialistul.

Potrivit lui, Andrei Năstase trebuie să înțeleagă că, indiferent dacă vrea sau nu, dar socialiștii și blocul ACUM vor trebui să colaboreze împreună în CMC.

Deputatul fracțiunii PAS, blocul ACUM Vladimir Bolea spune că nu vede de ce ar exista probleme la nivelul coaliției din cauza confruntării dintre candidații la șefia Primăriei capitalei. „Aceasta este o campanie electorală. (...) Coaliția a fost creată drept răspuns la cerințele oamenilor. Anume drept răspuns la cerințe, nu la dorințe, pentru a lucra în favoarea dezvoltării Republicii Moldova. Noi ne-am unit eforturile pentru a schimba ceea ce s-a creat în jurul nostru”, a afirmat parlamentarul.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de către Andrei Năstase contracandidatului său, Vladimir Bolea spune că aceasta este viziunea proprie a candidatului blocului ACUM și acest lucru nu are tangență directă cu funcționarea majorității.

Ion Ceban și Andrei Năstase vor concura duminică, 3 noiembrie, în al doilea tur de scrutin pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. În primul tur, Ion Ceban a acumulat 40,19% din voturi, iar Andrei Năstase - 31,08%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load