X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

CSM înaintează o serie de cereri președintelui Adunării Judecătorilor

15 oct. 2019,, 09:51   Politică
2417 0

Consiliul Superior al Magistraturii s-a adresat repetat Președintelui Adunării Generale Excepționale a Judecătorilor (AGEJ) cu solicitarea de a prezenta Consiliului în original listele de înregistrare a judecătorilor, care au participat la Adunarea din 27 septembrie, listele înregistrării judecătorilor pentru eliberarea buletinelor de vot și hotărîrilor adoptate în cadrul Adunării.

Asta după ce, în urma unei adresări similare, CSM nu a primit niciun răspuns. Atunci, Asociația Judecătorilor a declarat că este o organizație obștească, nu este subiect abilitat cu dreptul convocării Adunării Generale a Judecătorilor, nu a fost organizatorul unei astfel de Adunări, respectiv nu poate fi depozitarul actelor solicitate și nu dispune de ele.

La rîndul său, Consiliul a replicat că, potrivit copiei de pe lista judecătorilor înregistrați la Adunarea Generală din 27 septembrie, drept organizator a fost indicată Asociația Judecătorilor, totodată, fiind inserat și logoul Asociației.

De asemenea, CSM solicită Comisiei speciale a Adunări AGEJ prezentarea deciziei prin care a fost respinsă contestaţia depusă de Consiliu împotriva hotărîrii Adunării din 27 septembrie. Consiliul a menționat că decizia adoptată nu a fost prezentată.

Amintim că, la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie au fost revocați din funcție membrii permanenți și cei supleanți în CSM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?