COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirusul, motiv de ceartă între deputații blocului ACUM

Coronavirusul, motiv de ceartă între deputații blocului ACUM

Ceartă între deputații din Blocul ACUM în Parlament. Deputatul PPDA, Maria Ciobanu, i-a acuzat pe colegii săi din fracțiunea PAS că au plagiat un proiect de lege al Senatului României.

Este vorba despre o inițiativă prin care se propune acordarea unei indemnizații părinților care sînt nevoiți să stea acasă în condițiile răspîndirii infecției de coronavirus.

”Acest proiect a fost copiat cuvînt în cuvînt din proiectul grupului parlamentar PSD din Senatul României. Ar fi cazul să mai schimbați măcar cîteva propoziții. Nu este corect să vă atribuiți un proiect care nu vă aparține”, a declarat Maria Ciobanu în adresa deputaților PAS.

Deputații din partidul Maiei Sandu au replicat că ”nu văd nimic rușinos” în faptul că au copiat o lege a deputaților români, deoarece mai important este coronavirusul decît plagiatul.


”Pe Dumneavoastră vă deranjează că noi ne-am inspirat dintr-o soluție românească sau vă deranjează coronavirusul. Lăsați, vă rog, românofobia și interpretările”, a replicat unul din autorii proiectului, deputatul PAS, Igor Grosu.

Proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi, deoarece nu are raportul comisiei de bază și raportul Guvernului. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a precizat că autoritățile au permis mamelor dacă e posibil să lucreze de la distanță.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load