X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Corina Fusu a spus unde au fost cheltuiți banii oferiți de miliardarul George Soros

9 apr. 2019,, 12:50   Politică
5535 6

Fostul ministru al Educaţiei, liberala Corina Fusu, confirmă zvonurile în jurul banilor oferiți de miliardarul George Soros pentru reformarea învățămîntului moldovenesc sub patronajul Maiei Sandu.

Reacția Corinei Fusu vine după investigația jurnaliștilor de la ”Vocea Basarabiei”, în care se spune că proiectul de reformare a educației din Republica Moldova, implementat în 2014 - 2015, a fost finanțat cu aproape un milion de dolari, bani oferiți de controversatul miliardar american.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, liberala Corina Fusu scrie că banii au fost cheltuiți de fapt pe călătoriile apropiaților Maiei Sandu, care au pretins că astfel au fost să se inspire de la experții străini, despre reformele în domeniul educației.

Mai mult, fostul ministru liberal susţine cel mai mare beneficiar al sumei oferite de Soros a fost ONG-ul actualului deputat "ACUM", Liliana Nicolaescu-Onofrei.

În investigaţie se mai arată cu Maia Sandu a împărţit milionul în felul următor: 40 la sută din fonduri au mers în educație, iar restul banilor au revenit mai multor ONG-uri, care să-i lustruiască imaginea de ministru al Educaţiei.


Despre milionul venit de la George Soros a vorbit recent și viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

El a recunoscut că el personal a fost și a adus banii. Într-un răspuns oferit postului nostru de televiziune, Partidul "Acțiune și Solidaritate" a recunoscut că Fundația "Soros" a finanțat reformele în educație din țara noastră implementate acum cinci ani, doar că banii nu au ajuns pe conturile Maiei Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?